Ampang, 30 November – Di dalam inisiatif merakyatkan perkhidmatan awam yang cemerlang, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) melalui Kelab Sukan & Sosial FINAS (KSSF) telah mengadakan Malam Penghargaan #FINASDiHatiku di Grand Ballroom, Hotel Flamingo sebagai platform penghargaan kepada para penjawatnya yang telah menabur bakti dengan perkhidmatan di dalam tempoh masa 15, 30 dan 35 tahun termasuk penjawat yang telah bersara pada tahun 2017 ini. Berobjektifkan permuafakatan sesama ahli kelab yang juga penjawat FINAS, tagline #FINASDiHatiku adalah manifestasi sifat perpaduan dan kebersamaan pasukan FINAS di dalam memacu pembangunan industri filem.

Menurut Ketua Pengarah FINAS merangkap Penasihat KSSF, Dato’ Fauzi Ayob, perkhidmatan awam yang cemerlang oleh FINAS semenjak penubuhan pada 1 Jun 1981 tentunya berdiri di atas efisiensi penjawat FINAS sebagai enjin penggerak organisasi. ‘Sekalung penghargaan buat para penjawat yang telah bersara daripada perkhidmatan yang pastinya telah melonjakkan FINAS ke tahap yang lebih baik. Kita juga berbangga dengan dedikasi sekumpulan penjawat wanita perkasa ‘batch’ pertama yang mula berkhidmat bersama FINAS dari 15 Oktober 1981 sehingga hari ini” ujar beliau sambil merujuk kepada lima penjawat; Pn.Sharifah Ismail, Pn. Sabariah Md. Yasin, Pn. Halijah Ahmad, Pn. Jamilah Amat dan Pn. Hanimah Bujang yang telah diberi Anugerah Khidmat Setia 35 Tahun. Selain itu, majlis juga turut bertafakur di atas pemergian dua orang penjawat FINAS yang telah meninggal dunia iaitu Allahyarham Ahmad Iqbal Zainal dan Allahyarham Hidzayat Sirat.

Turut hadir ke majlis berkenaan ialah Timbalan Ketua Pengarah (Produksi & Teknikal), Tn. Hj. Mohd Zulkifli Ab. Wahab, Presiden KSSF, En. Abd. Halim Anen serta para penjawat FINAS merangkap Ahli KSSF.

A. SENARAI JASAMU DI HATI (BERSARA) TAHUN 2017
1.ENCIK YEONG KONG KEONG
2. ALLAHYARHAM AHMAD IQBAL ZAINAL
3. PUAN ROMADIAH ABDUL GHANI
4. ENCIK THIRUKUMAR A/L RAMIAH
5. ENCIK ZAINUDIN MD NOR
6. ENCIK BAHARUDIN DAUD
7. ENCIK HASNAN OTHMAN
8. ENCIK MAHADHIR MOHAMED
9. ENCIK ABD RAHIM TAHIR
10. ENCIK SUHAIMI ABD MANAF

B. SENARAI PENERIMA KHIDMAT SETIA 35 TAHUN
1.PUAN SHARIFAH ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TADBIR N32
2.PUAN SABARIAH MD YASIN
PENOLONG PEGAWAI TADBIR N32
3.PUAN HANIMAH BUJANG
KETUA PEMBANTU TADBIR N22
4. PUAN HALIJAH AHMAD
PEMBANTU TADBIR N19
5. PUAN JAMILAH AMAT
PEMBANTU TADBIR N19

C. SENARAI PENERIMA KHIDMAT SETIA 30 TAHUN
1.TUAN HJ ABD KHALID MAULOD
PENGARAH PEMBANGUNAN INDUSTRI N54
2.PUAN ROSNAINAH ISMAIL
PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W26

D. SENARAI PENERIMA KHIDMAT SETIA 15 TAHUN
1.ENCIK ZAHIZAN ABD RAHMAN
PENOLONG JURUTERA JA36
2. ENCIK JEFRI ADZUAN MOHAMAD ARSHAD
PENOLONG JURUTERA JA29
3. ENCIK MOHAMAD FAISAL MOHAMAD ZAINI
PENOLONG JURUTERA JA29
4. ENCIK RUSLI RAMLI
PENOLONG JURUTERA JA29
5. PUAN NURUL AFINI ABDUL RAHIM
SETIAUSAHA PEJABAT N29
6. ENCIK JOHAN YUSRI YUSIN
PEMBANTU PENGUATKUASA KP22 (KUP)
7. ENCIK MOHD ZAIDI SANI
PEMBANTU PENGUATKUASA KP19